ViralHunt FOOD

Świąteczny pasztet na mięsie duszonym z żurawiną

Z tego pasztetu byłby zadowolony nie jeden szef kuchni. odsmażone i duszone mięso z warzywami daje nie powtarzalny, doskonały smak:
3 ćwiartki tylne z kurczaka
– 1 golonka indycza
– 0,5 – 0,7 kg wątróbek drobiowych
– 0,5 – 0,7 kg brzucha wieprzowego (lub boczek)
– 4 jaja
– 1 średnia, czerstwa bułka pszenna
– 2 większe marchewki
– 1 średnia pietruszka
– kawałek selera
– płaska łyżeczka imbiru
– płaska łyżeczka gałki muszkatołowej
– sól, pieprz, łyżka koperku
– 1 duża cebula,
– 100 gramów żurawiny syszonej całej
– smalec
– bułka tarta do obsypania formy

pieczemy 40 – 50 minut w 180 st. C

Comments
To Top