ViralHunt FOOD

Śledzie z Majerankiem i Czosnkiem w Oleju Lnianym

Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na śledzie z majerankiem i olejem lnianym, śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a że są marynowane przez 48 godzin, to możemy je przygotować z wyprzedzeniem i podać na przykład podczas kolacji wigilijnej. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takich śledzi, to polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali:

500 g filetów śledziowych a`la Matias – solonych
10 ząbków czosnku
6 łyżeczek majeranku
3/4 szklanki oleju lnianego lub innego
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje, na którym znajduje się dokładny przepis na przygotowanie śledzi z majerankiem i czosnkiem.
https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2017/11/sledzie-z-majerankiem-i-czosnkiem-w.html

Zachęcam do polubienia mnie na Facebook, aby być na bieżąco z przepisami.
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie ♥

Comments
To Top